...якщо подумати про нескінченність, все інше стає зовсім легким (Роджер Желязни)

Ігор Лубківський, психолог, аналітик, публіцист, мандрівний філософ і просто людина

Україна, Тернопіль

Набір в групу танцювально-рухової терапії.

12.11.2013 14:05

Танцювально-рухова терапія у Тернополі!  Два дні, 7-8 грудня 2013-го року. Ведуча - Оксана Бєлова-Орловська, м. Вінниця. Повна програма двох днів. Для людей з психосоматичними проблемами, для тих, хто хоче краще зрозуміти себе і свій життєвий шлях, для тих, хто хоче краще відчути своє тіло і хто, можливо, хоче ще навчитися ще чогось додатково.

Свій перший танець ми здійснюємо в утробі матері! Тому коли  відчуваємо потребу в емоційному відреагуванні ситуації, хочемо жестикулювати і рухатися. Однак в дорослому житті  ми змушені подавляти в собі ці імпульси, заганяючи їх глибоко в тіло, що й проявляється у вигляді найрізноманітніших соматичних симптомів. Ми можемо не звертати на них уваги, можемо почати  ходити по кабінетах лікарів, можемо спробувати зробити так, як це роблять в інших напрямках терапії – знайти причини того, що з нами відбувається.

Але можна піти й зворотнім шляхом,– від тіла до психіки. Танцювально-рухова терапія – чудовий спосіб відновити втрачену взаємодію з власним тілом, можливість навчитися повноцінно з ним взаємодіяти, позбувшись зажатостей, скутості, психосоматичних болів незрозумілого походження (головних, у спині, ногах, животі, тощо), та й навіть – більш осмислено поглянути на все своє життя. І все це можна робити весело і активно! Приєднуйтесь!

Попередній запис, зголошуватися бажано до 1-го грудня. Писати, або тут або на сайті Студії психологічного розвитку.